Begrafenis

Begrafenis

Het overlijden van een dierbare is een moeilijke, emotionele tijd. Terwijl u nog bezig bent met het verwerken van het verdriet, moet de begrafenis al geregeld worden. In zeer korte tijd moeten vaak lastige beslissingen worden genomen en moet veel worden geregeld. Naast het regelen van verschillende administratieve zaken, moet ook over het afscheid worden nagedacht.

U wenst een waardig afscheid voor uw dierbare en wilt de juiste keuzes maken voor de uitvaart. In deze lastige, emotionele periode kan een begrafenisonderneming, zoals Klopper & Kramer, u helpen. Wij zorgen, samen met u, voor een persoonlijk en waardig afscheid van uw naaste.

Begrafenis Nijmegen - Klopper & kramer

Een begrafenis regelen

Tijdens het regelen van de begrafenis voor uw dierbare komt er veel op u af. De afscheidsdienst moet worden geregeld, de begraafplaats moet worden gekozen en de kist moet worden uitgezocht. Ook moeten er keuzes worden gemaakt over kleding, make-up en haardracht van de overledene, bloemen, muziek, rouwkaarten en de rouwauto. In sommige gevallen heeft de overledene zijn of haar wensen voor de uitvaart al kenbaar gemaakt, door deze bijvoorbeeld op te schrijven of te bespreken met een geliefde of een uitvaartondernemer.

Soms laat de overledene deze keuzes over aan de nabestaanden. Er moet veel geregeld worden en er moeten lastige beslissingen worden gemaakt in een korte en zeer emotionele periode. Klopper & Kramer kan u daarbij ontzorgen

Een persoonlijke begrafenis

Klopper & Kramer kan u in deze nare tijd veel zorgen uit handen nemen. Met onze jarenlange ervaring, kennis en kunde helpen wij u bij het maken van lastige keuzes in deze emotionele periode. Wij zorgen voor een persoonlijke begrafenis waarbij de wensen van de overledene en de nabestaanden centraal staan. Samen met u kiezen we passende muziek voor tijdens het afscheid, denken we na over de invulling van de afscheidsdienst en zorgen we voor een mooie kist. We zorgen ervoor dat niets over het hoofd wordt gezien en alle zaken keurig geregeld zijn, zodat u rustig afscheid kunt nemen.

uitvaartverzekering

Begraafplaatsen

Ieder mens is anders en dat maakt ook iedere uitvaart anders. Niet alleen het afscheid, maar ook de plek waar iemand begraven wordt is zeer persoonlijk. Door de overledene of de nabestaanden kan gekozen worden voor een algemeen graf, een particulier graf of een natuurgraf. Een algemeen graf is een graf waar meerdere mensen begraven worden. Er liggen daarom vaak meerdere grafstenen. Een algemeen graf mag na een bepaalde tijd, meestal 10 jaar, worden ontruimd. Voor een algemeen graf wordt vaak gekozen omdat er minder kosten aan verbonden zijn of wanneer de overledene weinig nabestaanden heeft.

Voor een meer persoonlijke begraafplaats kan een particulier graf of een familiegraf worden gekozen. U huurt of koopt dan het graf voor een bepaald aantal jaar. Dit is vaak tussen de 10 en 50 jaar en kan daarna worden verlengd. Een particulier graf heeft een meer persoonlijk karakter en geeft nabestaanden een plek om de overledene te bezoeken en te herdenken. Het grafmonument kan zelf worden uitgekozen en er is ruimte voor bloemen.

Naast een algemeen en particuliergraf is een natuurbegrafenis een mooie mogelijkheid. Voor deze optie wordt steeds vaker gekozen. Nederland kent verschillende natuurbegraafplaatsen waar de overledene in een mooie natuurlijke omgeving begraven kan worden, vaak op de hei of in het bos. Zo wordt het lichaam weer teruggegeven aan de natuur. De rustplaats kan herkend worden aan bijvoorbeeld een houten plaatje of een herdenkboom. Nabestaanden kunnen afscheid nemen in een mooie, rustige omgeving, waar zij na afloop van de begrafenis een fijne wandeling kunnen maken. Bij een natuurgraf heeft u niet te maken met onderhoudskosten en wordt het graf nooit geruimd.

Begrafenis in Nijmegen of omgeving

Voor een persoonlijke begrafenis in Nijmegen of omgeving is Klopper & Kramer de juiste uitvaartverzorger. In ons uitvaartcentrum Oud-Mariënboom aan de Groesbeekseweg bieden wij hulp bij het samenstellen en uitvoeren van een laatste afscheid dat recht doet aan de wensen en levensstijl van de overledene. 

Ons kleinschalige uitvaartcentrum bevindt zich in een natuurlijke omgeving omringd door veel groen. U kunt voor verschillende typen begrafenissen bij ons terecht. Ook in de omgeving van Nijmegen regelen we begrafenissen en afscheidsbijeenkomsten. Dit doen wij onder andere in Malden, Beek-Ubbergen, Beuningen, Berg en Dal, Lent, Groesbeek en Bemmel.

begraven of cremeren

Kosten van een begrafenis

Door de bijkomende grafkosten is een begrafenis vaak duurder dan een crematie. De kosten zijn afhankelijk van uw persoonlijke wensen, zoals de kist, de begraafplaats en catering. Vaak worden de kosten van een begrafenis onderschat. Om uw nabestaanden niet met deze kosten op te zadelen is het daarom verstandig een uitvaartverzekering af te sluiten. Ook wanneer u elders een uitvaartverzekering heeft afgesloten kunt u uw begrafenis door Klopper & Kramer laten verzorgen.

Dit zeggen anderen over ons

Alles prima

Prettig, persoonlijk, keurig verzorgd maar niet stijf.
- Haarlem