Natuurbegraven

Natuurbegraafplaatsen verschillen van reguliere begraafplaatsen. Een natuurgraf is gelegen in een natuurrijke omgeving, zoals een bos of op de heide. Nabestaanden kunnen in alle rust door het landschap wandelen en het graf bezoeken. Dit kan de rust geven die ze nodig hebben, om het verdriet een plek te kunnen geven.

Natuurbegraafplaatsen verschillen van reguliere begraafplaatsen. Een natuurgraf is gelegen in een natuurrijke omgeving, zoals een bos of op de heide. 

Nabestaanden kunnen hier in alle rust door het landschap wandelen en het graf bezoeken, om het verdriet een plek te geven.

Greenleaves_Klopper&Kramer-Nijmegen

Natuurbegraafplaatsen

Er zijn verschillende natuurbegraafplaatsen in Nederland. De milieuregels van natuurbegraafplaatsen verschillen onderling, maar over het algemeen gelden er  met name regels omtrent materiaalgebruik. Het is belangrijk dat al het materiaal afgebroken kan worden door de natuur. Denk hierbij aan het materiaal voor de kist, urn of aankleding van het graf. Natuurbegraafplaatsen in de buurt zijn: Heilig Land Stichting, Heidepol, Mookerheide, Schoorsveld en Maashorst. Kijk ook op natuurbegraafplaatsen.

Natuurbegraafplaatsen in de buurt zijn: Heilig Land Stichting, Heidepol , Mookerheide , Schoorsveld en Maashorst

Het is belangrijk dat al het materiaal afgebroken kan worden door de natuur. Denk hierbij aan het materiaal voor de kist, urn of aankleding van het graf.

Grafrust en grafrechten

Een natuurgraf gaat na verloop van tijd op in de natuur. Dit betekent dat er geen grafmonument hoeft te worden gekocht of te onderhouden. 

Bij een aantal natuurbegraafplaatsen kunt u kiezen voor eeuwige grafrust. Dit betekent dat het graf niet wordt geruimd. U kunt hier bijvoorbeeld voor kiezen vanwege een geloofsovertuiging of omdat u nabestaanden niet wilt belasten met het verlengen van de grafrechten. Bijkomend voordeel is dat u de grafrechten op ieder moment vooraf kunt betalen. 

Een natuurgraf gaat na verloop van tijd op in de natuur. Dit betekent dat er geen grafmonument hoeft te worden gekocht of te onderhouden. 

Bij een aantal natuurbegraafplaatsen kunt u kiezen voor eeuwige grafrust. Dit betekent dat het graf niet wordt geruimd.

Een bijkomend voordeel hiervan is dat u de grafrechten op ieder moment vooraf kunt betalen. 

voorbespreking
natuurbegraven

Natuurbehoud

Wanneer u kiest voor een natuurgraf draagt u bij aan het in stand houden van het natuurgebied waarin de begraafplaats zich bevindt. De graven gaan op in het landschap en de natuur neemt na verloop van tijd haar plek weer in. Een beheerder zorgt voor het behoud van de bestaande natuur en ondersteunt het gebied bij de ontwikkeling van nieuwe flora en fauna.

Wanneer u kiest voor een natuurgraf draagt u bij aan het in stand houden van het natuurgebied. 

De graven gaan op in het landschap en de natuur neemt na verloop van tijd haar plek weer in. 

Een beheerder zorgt voor het behoud van de bestaande natuur en ondersteunt het gebied bij de ontwikkeling van nieuwe flora en fauna.

Klopper & Kramer

U kunt voor alle vragen of twijfels over natuurbegrafenissen, terecht bij Klopper & Kramer. We geven u graag wat meer informatie over het onderwerp of lopen de mogelijkheden samen met u door. In de visie van ons familiebedrijf, staan de wensen van nabestaanden centraal. We ontzorgen de nabestaanden zo veel mogelijk en denken van A – Z met u mee. 

U kunt voor alle vragen of twijfels over natuurbegrafenissen, terecht bij Klopper & Kramer. 

We geven u graag wat meer informatie over het onderwerp of lopen de mogelijkheden samen met u door. 

In de visie van ons familiebedrijf, staan de wensen van nabestaanden centraal.

Greenleaves_Klopper&Kramer-Nijmegen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *