Vacature: uitvaartbegeleider

Wij dragen onze klanten op handen

Als uitvaartbegeleider bij Klopper & Kramer zijn we niet constant bezig met de dood, zoals velen misschien denken. Wij begeleiden mensen bij de gevolgen van de dood. Wij lachen ook (echt waar) en wij drinken net als de meesten van u graag een biertje na een drukke week. Als een uitvaart boven verwachting is verlopen, dan zijn wij trots en tevreden. Niet verdrietig. Natuurlijk onze smetteloze omgangsvormen en bescheidenheid zijn bekend. Minder in het oog springt onze uitbundigheid. Die is zichtbaar achter de schermen, waar het verdriet van de nabestaanden ons motiveert om het beste uit onszelf te halen. Want hoewel een begrafenis geen feestje is, benaderen wij het wel zo. Alles moet tiptop geregeld zijn en we laten niks aan het toeval over.

Als uitvaartbegeleider doe je ertoe. Je draagt onze cliënten letterlijk en figuurlijk op handen. De dood is voor de meeste nabestaanden een zeer emotionele periode. Het is niet eenvoudig om de regie te voeren over een uitvaart, zonder de aandacht op jezelf te vestigen. Dit begint al bij het inventariseren van de wensen samen met de nabestaanden. Een steeds gevarieerder proces. Het is nauwelijks nog ‘koffie en cake’. Een uitvaart mag persoonlijk en uniek. Wij helpen de nabestaanden om het gewenste afscheid optimaal vorm te geven. We geven vrij baan aan de mogelijkheden en schetsen ook de onmogelijkheden, want niet alles kan of is gepast. Het vraagt geduld en compassie om dit zorgvuldig te begeleiden. Een gepast en goed getimed grapje kan zelfs lucht geven op zware momenten. Net als een moment van stilte heilzaam kan zijn als de hectiek groot is. Dit voel je van nature aan.

Wanneer de uitvaart op papier bedacht is, moet deze georganiseerd worden, dit doen wij samen met onze partners. Dit is uitermate belangrijk. Er zijn veel details die goed geregeld moeten zijn. Alles moet op de dag van de uitvaart vlekkeloos verlopen. Dus check check dubbelcheck. Op de dag van de uitvaart ben je het rustpunt in een storm van emoties. Jij behoudt het overzicht, begeleidt het proces en weet precies wat er wanneer staat te gebeuren. De nabestaanden hebben daardoor alle ruimte voor hun afscheid, zonder zich zorgen te maken over de organisatie. Wanneer de dag eenmaal is afgesloten, dan stap je met een goed gevoel in de auto, belt een collega om even na te bomen en dan laat je de dag achter je. Want morgen draag je een volgende familie op handen.

Wie zijn wij?

Wij zijn Klopper en Kramer. Al een eeuw de betrouwbare en onafhankelijke uitvaartonderneming in Nijmegen en omgeving op onze unieke locatie, Rijksmonument “Oud Mariënboom” zorgen wij ervoor dat nabestaanden in alle rust afscheid kunnen nemen van hun dierbaren.

Van onze klanten krijgen we waardering voor het werk wat wij doen;

“Je rustige aansturing en vooral het aanvoelen hoe (-) met het hele proces moest dealen, vond ik geweldig. We kijken terug op een prachtige én waardige én waardevolle crematieplechtigheid. Dat geeft ook troost! “

“We wilden geen groot bedrijf, maar een meer persoonlijke benadering. Dat is heel goed gelukt”

Dit is waarom wij dit werk met plezier doen.

Ons team

Ons team bestaat uit drie collega’s en een trouwe viervoeter. Veel collega’s werken al lange tijd bij ons en onlangs is een collega met pensioen gegaan. Mede daarom zijn wij op zoek zijn naar uitbreiding. Bij voorkeur nemen we een nieuwe collega in dienst, wij staan ook open voor andere vormen van samenwerking.

Wij zijn erg gericht op mensen en we staan klaar op het moment dat de telefoon gaat. Als er een dierbare is komen te overlijden, dan staan we paraat. Ook om elkaar te helpen. We zijn gedreven in ons vak en nemen ook de tijd met elkaar om het leven te vieren door op z’n tijd samen een borrel te drinken.

klopper & kramer ervaringen
Begrafenis Nijmegen - Klopper & kramer

Wie ben jij?

Je bent een loyaal en integer persoon met een hoge mate van professionaliteit. Je kan heel goed overweg met emoties en emotionele momenten, zonder dat je er zelf te veel in mee gaat. Je behoudt altijd een prettige afstand en vakvolwassen attitude. Jij neemt graag de leiding, zonder dat je overheerst. Je ziet mogelijkheden om onze dienstverlening steeds verder te ontwikkelen en neemt hierin een daadkrachtige en proactieve houding aan. Heb jij de ambitie om op korte termijn te participeren in de onderneming? Deze ruimte is er!

Onregelmatig werken is voor jou geen probleem, je bent 24/7 beschikbaar in deze fulltime baan. Je hebt ervaring met het begeleiden van uitvaarten of met het organiseren van vergelijkbare evenementen. Als je het juiste karakter hebt en de vaardigheden, dan willen wij je het vak graag leren. Spreken in het openbaar maakt je niet onzeker. Je woont bij voorkeur in de omgeving van Nijmegen, je hebt daar een uitgebreid sociaal netwerk en je bent in het bezit van een rijbewijs.

Wat bieden wij?

Een uitdagende en veelzijdige baan binnen ons professionele familiebedrijf. We bieden ruimte voor nieuwe inzichten en voor jouw ontwikkeling. De arbeidsvoorwaarden passen bij de functie en komen we in overleg overeen. Om je waardevolle werk goed te kunnen uitvoeren stellen wij een telefoon en een leaseauto ter beschikking.

Wij worden bij onze zoektocht naar een nieuwe collega bijgestaan door Negentigtien uit Nijmegen. Heb je interesse in deze functie, dan mag je jouw sollicitatie en cv mailen naar coen@kk.nl

eigen uitvaart regelen

Functiebeschrijving

 • Vanaf het moment van overlijden tot de uitvaart, neem je de regie over alles wat er rondom de uitvaart moet gebeuren. Je begeleid en adviseert de nabestaande gedurende deze periode.
 • In nauw overleg met de nabestaanden bespreek je de wensen met betrekking tot de uitvaart. Je denkt mee in de wensen en geeft passend advies.
 • Je voert de gemaakte afspraken uit in lijn met de verwachtingen van de nabestaanden en informeert, begeleid en adviseert de nabestaande hierbij.
 • Tot en met de dag van de uitvaart ben je voor de nabestaanden beschikbaar om ze bij te staan in alles wat geregeld moet worden, zodat zij op de gewenste manier afscheid kunnen nemen van hun dierbare.
 • Je organiseert en coördineert de dag van de uitvaart en zorgt ervoor dat de dag volgens wens verloopt.
 • Een correcte administratieve afhandeling van de uitvaart behoort tevens bij de verantwoordelijkheden.
 • Het verzorgen van het drukwerk, dat voldoet aan de lay-out wensen.
 • Organiseren
 • Adviseren
 • Uitbreiding klantenportefeuille
 • Relatiebeheer
 • Administratie
 • Innovatie
 • Communiceren
 • Samenwerken
 • Interpersoonlijke sensitief
 • Omgevingssensitief
 • Doelgericht
 • Autonoom
 • Creatief
 • Accuraat
 • Medewerker komt in contact met de klanten in een van hun meest emotionele en kwetsbare periode in hun leven, waarbij emotie soms de overhand kan hebben, zorg dat je de regie behoudt.
 • De medewerker komt soms in aanraking met gevoelige en betrouwbare informatie, zorg dat je hiermee integer en verantwoord mee omgaat.
 • Wanneer er geen goede relatie is tussen de medewerker en klant kan dit leiden tot ontevreden en risico tot het verlies van klanten.