Veelgestelde vragen bij een uitvaart

Wij helpen u graag

Bij een uitvaart komt veel kijken. Zo zijn er zaken die vooraf geregeld moeten worden, maar zult u ook na moeten denken wat er tijdens en na de uitvaart gebeurt. Dit kan veel vragen bij u oproepen. Om u op weg te helpen geven we hieronder antwoord op veel voorkomende vragen. Komt u er niet uit? Neem dan contact met ons op en we helpen u graag verder.

begraven of cremeren

Er geldt geen maximum aantal bezoekers meer voor een uitvaart of condoleance. Ook de verplichte 1,5 meter afstand en de mondkapjesplicht gelden per 25 februari 2022 niet meer. 

De zorg voor het lichaam van een overledene kan niet plaatsvinden voordat een arts de dood heeft vastgesteld. Als iemand thuis overlijdt, kunt u het beste eerst de dienstdoende arts bellen en daarna de uitvaartondernemer.
Wanneer u Klopper & Kramer belt zal gevraagd worden waar het overlijden heeft plaatsgevonden. Als dat op een huisadres is, willen wij graag weten wat uw wens is: overbrenging naar ons rouwcentrum of thuisopbaring? Er zal worden overlegd hoe dit verder kan worden ingevuld.

Als de zorg voor het lichaam van de overledene is besproken, maken wij een afspraak met u om de uitvaart te bespreken, bij u thuis of in Uitvaartcentrum Oud-Mariënboom.

Ja, dat kan! U bent altijd geheel vrij in de keuze van uw uitvaartonderneming. Wij verzorgen de uitvaart en de verzekeraar is te allen tijde verplicht om de verzekerde som uit te keren.

U kunt vrijwel alles zelf doen; van het dragen van de kist tot het graven van het graf. Of misschien wilt u graag helpen bij het verzorgen van de overledene, u mag hier zelf keuzes in maken. Het mag en kan allemaal.
Een overledene moet begraven of gecremeerd worden op uiterlijk de zesde werkdag na de dag van overlijden, maar niet eerder dan na 36 uur na overlijden. Bij bijzondere omstandigheden kan ontheffing van deze termijn worden aangevraagd.
Bedenk eerst wat de wensen voor uw uitvaart zijn en leg deze voor uw nabestaanden vast. Dat geeft u een goed inzicht in de kosten die gedekt moeten worden. Vervolgens kunt u samen met Klopper & Kramer bekijken welke voorzieningen u daarvoor het beste kunt treffen. Ook indien u al een uitvaartverzekering heeft, doet u er goed aan te beoordelen of deze wel bij uw wensen aansluit. U kunt ook kiezen voor een uitvaartdeposito.

Er zijn twee uitvaartbedrijven met de naam Klopper & Kramer: in Nijmegen (kk.nl) en in ’s Hertogenbosch (klopperenkramer.nl). Hoewel er familiebanden zijn, gaat het om twee onafhankelijke ondernemingen. In Arnhem is een uitvaartonderneming gevestigd met de naam Kramer, waar wij geen relatie mee hebben.

Ja, dat kan, wanneer de uitvaart verzorgd wordt door Klopper & Kramer.
Als u toestemming hebt van de eigenaar van de grond mag u er verstrooien. Dus als u zelf de eigenaar bent van uw achtertuin, dan mag dat.
Klopper & Kramer heeft dragers in dienst die op een stijlvolle manier de kist kunnen dragen. Familie of vrienden kunnen dit ook zelf doen: dragend of gebruik makend van een wagentje waar de kist op is gezet.