Uitvaart kosten

De kosten van een uitvaart

Wanneer u uw uitvaart wilt regelen, wilt u ook rekening houden met de uitvaart kosten. De kosten van een uitvaart zijn afhankelijk van uw persoonlijke wensen. Wij vertellen u graag wat er mogelijk is bij het kiezen van een uitvaart, en waar de kosten in zitten.

Wanneer u uw uitvaart wilt regelen, wilt u ook rekening houden met de uitvaart kosten. De kosten van een uitvaart zijn afhankelijk van uw persoonlijke wensen. 

Wij vertellen u graag wat er mogelijk is bij het kiezen van een uitvaart, en waar de kosten in zitten.

Waaruit bestaan de uitvaart kosten?

Gemiddeld kost een uitvaart tussen €6.000 en €10.000. Aanzienlijk goedkoper kan, maar duurder ook. De totale uitvaartkosten zijn een optelsom van de kosten die Klopper & Kramer in rekening brengt, en die van betrokken derden.

Bij de kosten van Klopper & Kramer kunt u denken aan ons aannametarief en het drukwerk. Bij de kosten van derden horen bijvoorbeeld de kosten voor de begraafplaats of het crematorium, een overlijdensbericht in de krant en een eventuele condoléancebijeenkomst. Daarnaast bepaalt het aantal genodigden en de datum van de uitvaart ook mede de prijs. Een uitvaart in het weekend kost meer dan een uitvaart op een doordeweekse dag.

Gemiddeld kost een uitvaart tussen €6.000 en €10.000. Aanzienlijk goedkoper kan, maar duurder ook. 

De totale uitvaartkosten zijn een optelsom van de kosten die Klopper & Kramer in rekening brengt, en die van betrokken derden.

Bij de kosten van Klopper & Kramer kunt u denken aan ons aannametarief en het drukwerk. Bij de kosten van derden horen bijvoorbeeld de kosten voor de begraafplaats of het crematorium.

Daarnaast bepaalt het aantal genodigden en de datum van de uitvaart ook mede de prijs. 

Begraven of cremeren

U heeft wellicht al een voorkeur voor begraven of cremeren. De kosten van cremeren zijn voornamelijk opgebouwd uit hoe het afscheid eruit ziet, naast de standaard kosten voor het cremeren en de keuze van een urn. Begraven heeft meer en hogere kostenposten, zoals de keuze voor een eenvoudige of luxe kist en gedenkteken, de begraafplaats en met name de grafkosten. Grafkosten bestaan uit het grafrecht en de huur van het graf voor minimaal 10 jaar. Dit bedrag verschilt per gemeente.

Natuurbegraven is een goede optie voor een begrafenis, omdat de kist en gedenkteken duurzamer, milieuvriendelijker en goedkoper zijn. Bij zowel begraven als cremeren kunt u eventueel ook kiezen om dit zonder ceremonieel afscheid te doen, wat aanzienlijk kosten bespaart.

U heeft wellicht al een voorkeur voor begraven of cremeren. De kosten van cremeren zijn voornamelijk opgebouwd uit hoe het afscheid eruit ziet.

Begraven heeft meer en hogere kostenposten. Denk hierbij aan de keuze voor een kist, de begraafplaats en de grafkosten. 

Natuurbegraven is een goede optie voor een begrafenis, omdat de kist en gedenkteken duurzamer, milieuvriendelijker en goedkoper zijn.

 Bij zowel begraven als cremeren kunt u eventueel ook kiezen om dit zonder ceremonieel afscheid te doen, wat aanzienlijk kosten bespaart.

cremeren nijmegen
koffietafel

De locatiekosten

Bij de locatie van de uitvaart kan het ceremoniële afscheid en eventueel de condoleance naderhand plaats vinden. Hierbij kunt u denken aan een religieuze plek zoals een kerk, maar ook een aula, aangelegen ruimte in een uitvaartcentrum of zelfs uw woning. Mogelijkheden op deze locaties bepalen mede de prijs, zoals de beschikbare techniek voor beeld en geluid, de bereikbaarheid en de gewenste datum van de uitvaart. 

Ook de hoeveelheid genodigden voor de uitvaart en de gewenste aankleding (bijvoorbeeld bloemstukken) dragen bij. Uitvaartlocaties zijn vrij om hun eigen kosten te bepalen. Daarom is het altijd goed om de prijzen van uw wensen te vergelijken. Hier kunnen wij u in bijstaan. 

Bij ons kunt u exclusief terecht in uitvaartcentrum Oud-Mariënboom voor een persoonlijk en waardig afscheid.

Bij de locatie van de uitvaart kan het ceremoniële afscheid en eventueel de condoleance naderhand plaats vinden. 

Hierbij kunt u denken aan een religieuze plek zoals een kerk, maar ook een aula, aangelegen ruimte in een uitvaartcentrum of zelfs uw woning. 

Uitvaartlocaties zijn vrij om hun eigen kosten te bepalen. Hierom is het goed om uw wensen te vergelijken. Hier kunnen wij u in bijstaan.

De hoeveelheid genodigden voor de uitvaart en de gewenste aankleding dragen ook bij aan de prijs. 

Bij ons kunt u exclusief terecht in uitvaartcentrum Oud-Mariënboom voor een persoonlijk en waardig afscheid.

Catering

Wellicht wilt u een gelegenheid waarbij de genodigden elkaar na de uitvaart nog kunnen ontmoeten en steunen in de vorm van een informele condoleance bijeenkomst. Bijvoorbeeld in de vorm van de welbekende koffietafel. 

U kunt dit samenzijn realiseren zoals u dat wilt, afhankelijk van de locatie ervan. Van koffie met cake tot een uitgebreide lunch en met of zonder alcoholische versnaperingen. Hiervoor kan de uitvaartlocatie een beschikbare ruimte hebben, maar misschien wilt u de catering liever in huis of in een horecagelegenheid die u aanspreekt organiseren. Iedere optie brengt verschillende kosten met zich mee.

Wellicht wilt u een gelegenheid waarbij de genodigden elkaar na de uitvaart nog kunnen ontmoeten en steunen in de vorm van een informele condoleance bijeenkomst. Bijvoorbeeld in de vorm van de welbekende koffietafel. 

U kunt dit samenzijn realiseren zoals u dat wilt, afhankelijk van de locatie ervan. 

De uitvaartlocatie kan een beschikbare ruimte hebben, maar misschien wilt u de catering liever in uw huis of op een andere locatie. Iedere optie heeft verschillende mogelijkheden en daardoor ook kosten.

koffietafel

Rouwdrukwerk

Bij Klopper & Kramer regelen wij het rouwdrukwerk voor u. De kosten hiervan worden bepaald door de keuze van papier, afbeeldingen, envelop en de hoeveelheid te verzenden rouwkaarten. Maar ook een rouwadvertentie in de krant en rouwprentjes als aandenken of dankberichten voor de gasten kunnen wij verzorgen. 

Al uw wensen zijn bespreekbaar. Ook denken wij graag met u mee over een mooie tekst, waarmee u de overledene herdenkt op een manier die past bij de persoon.

Bij Klopper & Kramer regelen wij het rouwdrukwerk voor u. De kosten hiervan worden bepaald door de keuze van papier, afbeeldingen, envelop en de hoeveelheid te verzenden rouwkaarten. 

Maar ook een rouwadvertentie in de krant en rouwprentjes als aandenken of dankberichten voor de gasten kunnen wij verzorgen. 

Al uw wensen zijn bespreekbaar. Ook denken wij graag met u mee over een mooie tekst, waarmee u de overledene herdenkt op een manier die past bij de persoon.

Financiering van uw uitvaart kosten

Naast deze punten zijn er nog veel meer zaken die de kosten van een uitvaart bepalen, zoals vervoer en bloemen. Dit maakt een uitvaart een kostbare gelegenheid, die u graag goed geregeld wilt hebben voor een waardig afscheid dat bij u past. Maar ook voor mensen met een beperkt budget hebben wij mogelijkheden om een passende uitvaart te realiseren.

Tijdens een persoonlijk gesprek waarin wij samen met u de wensen op een rij zetten, kunnen wij u vrijblijvend informeren over de uitvaart kosten. Uiteraard kunnen wij u adviseren over de financiering van uw wensen door middel van een verzekering of een deposito. Hier leest u meer over het verzekeren van een uitvaart. Meer informatie over het Klopper & Kramer depositofonds vindt u hier.

Er zijn nog veel meer zaken die de kosten van een uitvaart bepalen, zoals vervoer en bloemen. Dit maakt een uitvaart een kostbare gelegenheid, die u graag goed geregeld wilt hebben.

Maar ook voor mensen met een beperkt budget hebben wij mogelijkheden om een passende uitvaart te realiseren.

Tijdens een persoonlijk gesprek waarin wij samen met u de wensen op een rij zetten, kunnen wij u vrijblijvend informeren over de uitvaart kosten. 

Uiteraard kunnen wij u adviseren over de financiering van uw wensen door middel van een verzekering of een deposito.

uitvaart nijmegen

Dit zeggen anderen over ons

Alles prima

Prettig, persoonlijk, keurig verzorgd maar niet stijf.
- Haarlem