Voorbespreking uitvaart

We praten niet graag over onze dood, maar op sommige vlakken kan dit toch prettig zijn. Door alvast over uw eigen uitvaart na te denken, voorkomt u dat nabestaanden na uw overlijden voor lastige keuzes komen te staan en weet u zeker dat alles volgens uw wensen verloopt. Een voorbespreking kan niet alleen verhelderend zijn, maar ook veel rust geven. 

natuurbegraven
maashorst

Voorbespreking bij naderend einde

Een voorbespreking is een vrijblijvend en kosteloos gesprek, waarbij we uw wensen en vragen rondom uw uitvaart in alle rust met u doornemen. We luisteren goed naar u, bespreken uw verwachtingen en wat u vooraf al kunt regelen. 

U kunt tijdens dit gesprek tot in detail de wensen voor uw uitvaart kenbaar maken en aangeven wat u graag wél of wat u juist helemaal niet wilt op uw uitvaart. U kunt er ook voor kiezen enkel een aantal zaken die voor u belangrijk zijn van te voren te bespreken, bijvoorbeeld of u begraven of gecremeerd wilt worden. Nabestaanden kunnen dan verder invulling geven aan het laatste afscheid. 

Uw wensen vastleggen

Door uw wensen vast te leggen tijdens een voorbespreking kunt u uw nabestaanden grotendeels ontzorgen. Regelmatig gebeurt het dat nabestaanden na het overlijden van een geliefde eigenlijk niet zeker weten of de overledene bijvoorbeeld begraven of gecremeerd wilde worden. Dit kan voor veel stress zorgen in een toch al emotionele periode. Door uw wensen vooraf kenbaar te maken, geeft u uw nabestaanden meer rust, maar ook voor uzelf kan het een geruststellende gedachte zijn om belangrijke zaken van te voren kenbaar te maken.

voorbespreking
eigen uitvaart regelen

Wilsbeschikking

Vindt u het fijner om zelf in alle rust thuis uw wensen vast te leggen? Dat kan met een wilsbeschikking. Klopper & Kramer heeft een speciale lijst samengesteld, die te downloaden is vanaf de website, waarop u per onderdeel uw wensen kunt vastleggen. Licht uw omgeving in over dit document. Vertel iemand die u vertrouwt waar u het document opbergt. Zo kan diegene het document opzoeken in geval van overlijden. 

Voorbespreking bij euthanasie

Euthanasie is een beladen onderwerp. Ook daarbij is het echter van belang om goed vast te leggen wat de wensen zijn. Dit is mogelijk in een vrijblijvende voorbespreking bij Klopper & Kramer. We bespreken dan uitgebreid alle wensen van de betrokkene en zorgen dat alles vóór het overlijden goed geregeld is. Mogelijk wil de betrokkene liever niet zelf bezig zijn met het organiseren van de uitvaart. In dat geval kan een voorbespreking met de nabestaanden plaatsvinden.

heidepol
maashorst

Voorbespreking met Klopper & Kramer

U kunt geheel vrijblijvend en kosteloos uw uitvaartwensen met ons bespreken. Ook wanneer u geen naderend afscheid verwacht. Al bijna een eeuw verzorgt ons familiebedrijf uitvaartplechtigheden met betrokkenheid en professionaliteit. Wij bieden een luisterend oor en voelen feilloos aan in welke sfeer u uw afscheid wil organiseren. Geen wens is te veel. Daardoor is het afscheid in harmonie met uw leefstijl of die van uw dierbare. 

Heeft u vragen of wilt u een afspraak inplannen? Neem contact met ons op via het contactformulier, bel naar 024-2122340 of stuur een e-mail naar post@kk.nl.