Rouwauto en ander rouwvervoer

Rouwvervoer is het overbrengen van de overledene van de ene locatie naar de andere. Dit is een bijzonder moment, dat persoonlijk kan worden ingevuld.

Rouwauto
maashorst

Opbaren

Wanneer iemand komt te overlijden, kan de overledene thuis of op een andere locatie worden opgebaard, zoals in ons rouwcentrum. Indien dit het geval is, wordt de overledene met een speciale rouwauto naar de opbaarlocatie vervoerd. Daar vindt de verzorging plaats (indien gewenst in aanwezigheid van familieleden of dierbaren) en het overleggen van de overledene in een kist. De familie heeft dan een keuze om gebruik te
maken van de zgn familiekamer, waar zij een sleutel van krijgen en 24 uur per dag op bezoek kunnen komen, of van een rouwkamer waar er op afspraak bezoekmomenten kunnen zijn.

De laatste rit

Op de dag van de uitvaart wordt de overledene van de opbaarlocatie naar de afscheidslocatie gebracht. Traditioneel gebeurt dit in een rouwauto, een auto met een langere achterkant, waardoor er ruimte is voor de kist. Bij vertrek van de rouwauto, kan de uitvaartverzorger een stukje voor de auto uitlopen. Dit wordt voorlopen genoemd en is een eerbetoon aan de overledene.

Rouwauto met bloemen

Volgauto

Achter de rouwauto kunnen één of meer volgauto’s met familieleden en naasten rijden. Alle voertuigen samen vormen de rouwstoet. Nabestaanden kunnen in hun eigen auto deelnemen aan de rouwstoet of hiervoor een volgauto met chauffeur bestellen. Het voordeel van een volgauto met chauffeur is dat nabestaanden zelf niet bezig hoeven te zijn met het verkeer en de route en zich volledig kunnen focussen op het moment. Tegenwoordig bestaan er verschillende vormen volgauto’s, zo is er ook een heuse uitvaartbus waar ook de overledene bij zou kunnen.

Uniek rouwvervoer

Een uitvaart is een zeer persoonlijke gelegenheid. De persoonlijkheid van de overledene kan onder andere tot uiting komen in de muziek, de bloemen en de koffietafel, maar ook het rouwvervoer kan een persoonlijke tint hebben. Zo maken wij gebruik van grijze Mercedes rouwauto’s. Naast de traditionele rouwauto zijn er allerlei unieke varianten van rouwvervoer mogelijk die dit speciale moment nog persoonlijker maken. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken
aan een uitvaartbus, een electrische Tesla rouwauto, een rouwkoets voortgetrokken door paarden, een motor met zijspan, loopkoets of zelfs een speciale rouwbakfiets. Misschien is er wel een speciaal voertuig dat veel voor de overledene betekende. In dat geval behoort dit ook tot de mogelijkheden.

uitvaart alles is mogelijk
Rouwvervoer

Afscheidsronde: een persoonlijke route

In plaats van rechtstreeks naar de locatie van het afscheid te rijden, kan ervoor worden gekozen met de rouwstoet een speciale afscheidsroute te rijden. Er wordt dan langs plekken gereden die een bijzondere betekenis hadden voor de overledene, bijvoorbeeld het huis, de sportvereniging of een park waar de overledene graag kwam. Dit kan een mooi extra moment zijn voor de nabestaanden om herinneringen op te halen en de overledene te herdenken.

Klopper & Kramer

Klopper & Kramer adviseert en ondersteunt u graag bij het kiezen van passend rouwvervoer voor uw toekomstige uitvaart of de uitvaart van een dierbare. Naast rouwvervoer zijn er natuurlijk andere zaken die geregeld moeten worden. We helpen u graag bij het organiseren van een persoonlijk en waardig afscheid. We bieden een luisterend oor en voelen feilloos aan in welke sfeer u afscheid wilt nemen. Daarbij is alles mogelijk. In ons uitvaartcentrum Oud-Mariënboom aan de Groesbeekseweg bieden wij faciliteiten, die recht doen aan de wensen en levensstijl van de overledene.

heidepol