Wat kost een natuurbegrafenis?

De kosten van een natuurbegrafenis

Wanneer u uw natuurbegrafenis wilt regelen, wilt u ook rekening houden met de kosten daarvan. Wij vertellen u graag wat er mogelijk is bij een natuurbegrafenis, en waar de kosten in zitten.

Wanneer u uw uitvaart wilt regelen, wilt u ook rekening houden met de uitvaart kosten. De kosten van een uitvaart zijn afhankelijk van uw persoonlijke wensen. 

Wij vertellen u graag wat er mogelijk is bij het kiezen van een uitvaart, en waar de kosten in zitten.

Greenleaves_Klopper&Kramer-Nijmegen

De verschillen tussen een natuurbegraafplaats en een reguliere begraafplaats

Natuurbegraafplaatsen zijn anders dan reguliere begraafplaatsen. Een natuurgraf bevindt zich in de natuur, zoals een bos of heide. 

Een natuurbegraafplaats is een niet-aangelegde begraafplaats waarbij het van belang is dat al het materiaal kan worden afgebroken door de natuur. Een natuurgraf zal dus na verloop van tijd opgaan in de natuur. U kunt bij een natuurbegraafplaats zelf een plek uitzoeken in het natuurgebied.

Nabestaanden kunnen in alle rust door het landschap wandelen en het graf bezoeken. Dit kan nabestaanden de rust geven die ze nodig hebben, om het verdriet een plek te kunnen geven. Ze hoeven daarnaast nooit een lastige keuze te maken over het het verlengen of beëindigen van het grafrecht. Wanneer u kiest voor natuurbegraven, bent u verzekerd van een eeuwige rustplaats.

 

Gemiddeld kost een uitvaart tussen €6.000 en €10.000. Aanzienlijk goedkoper kan, maar duurder ook. 

De totale uitvaartkosten zijn een optelsom van de kosten die Klopper & Kramer in rekening brengt, en die van betrokken derden.

Bij de kosten van Klopper & Kramer kunt u denken aan ons aannametarief en het drukwerk. Bij de kosten van derden horen bijvoorbeeld de kosten voor de begraafplaats of het crematorium.

Daarnaast bepaalt het aantal genodigden en de datum van de uitvaart ook mede de prijs. 

Waaruit bestaan de kosten voor een natuurbegrafenis?

Bij een natuurbegraafplaats betaalt u eenmalig het bedrag en daarmee bent u verzekerd van een eeuwige laatste rustplaats. Bij een reguliere begraafplaats is dit niet het geval, en betaalt u steeds grafkosten voor een bepaalde periode. De kosten van een natuurbegraafplaats liggen in de orde van grootte van 6000 en 7000 euro. Daarbij kunt u rekening houden met wat extra kosten op de dag van afscheid zelf, die per persoon verschillend zijn. 

De kostenstructuur van een natuurbegraafplaats verschilt met die van een reguliere begraafplaats. Een natuurgraf kunt u op het door u gewenste moment betalen cq reserveren, zowel direct als pas een aantal jaar later. Voor een reguliere begraafplaats is deze keuze niet zo vrij.

U heeft wellicht al een voorkeur voor begraven of cremeren. De kosten van cremeren zijn voornamelijk opgebouwd uit hoe het afscheid eruit ziet.

Begraven heeft meer en hogere kostenposten. Denk hierbij aan de keuze voor een kist, de begraafplaats en de grafkosten. 

Natuurbegraven is een goede optie voor een begrafenis, omdat de kist en gedenkteken duurzamer, milieuvriendelijker en goedkoper zijn.

 Bij zowel begraven als cremeren kunt u eventueel ook kiezen om dit zonder ceremonieel afscheid te doen, wat aanzienlijk kosten bespaart.

Begrafenis Nijmegen - Klopper & kramer

Catering

Wellicht wilt u een gelegenheid waarbij de genodigden elkaar na de uitvaart nog kunnen ontmoeten en steunen in de vorm van een informele condoleance bijeenkomst. Bijvoorbeeld in de vorm van de welbekende koffietafel. 

U kunt dit samenzijn realiseren afhankelijk van uw wensen, in overleg met de locatie ervan. Van koffie met cake tot een uitgebreide lunch en met of zonder alcoholische versnaperingen. Hiervoor kan de uitvaartlocatie een beschikbare ruimte hebben, maar misschien heeft u de catering liever in huis of wilt u het bij een horecagelegenheid die u aanspreekt organiseren. Iedere optie brengt verschillende kosten met zich mee.

Wellicht wilt u een gelegenheid waarbij de genodigden elkaar na de uitvaart nog kunnen ontmoeten en steunen in de vorm van een informele condoleance bijeenkomst. Bijvoorbeeld in de vorm van de welbekende koffietafel. 

U kunt dit samenzijn realiseren zoals u dat wilt, afhankelijk van de locatie ervan. 

De uitvaartlocatie kan een beschikbare ruimte hebben, maar misschien wilt u de catering liever in uw huis of op een andere locatie. Iedere optie heeft verschillende mogelijkheden en daardoor ook kosten.

koffietafel

Rouwdrukwerk

Bij Klopper & Kramer regelen wij het rouwdrukwerk voor u. De kosten hiervan worden bepaald door de keuze van papier, afbeeldingen, envelop en de hoeveelheid te verzenden rouwkaarten. Maar ook een rouwadvertentie in de krant en rouwprentjes als aandenken of dankberichten voor de gasten kunnen wij verzorgen. 

Al uw wensen zijn bespreekbaar. Ook denken wij graag met u mee over een mooie tekst, waarmee u de overledene herdenkt op een manier die past bij de persoon.

Bij Klopper & Kramer regelen wij het rouwdrukwerk voor u. De kosten hiervan worden bepaald door de keuze van papier, afbeeldingen, envelop en de hoeveelheid te verzenden rouwkaarten. 

Maar ook een rouwadvertentie in de krant en rouwprentjes als aandenken of dankberichten voor de gasten kunnen wij verzorgen. 

Al uw wensen zijn bespreekbaar. Ook denken wij graag met u mee over een mooie tekst, waarmee u de overledene herdenkt op een manier die past bij de persoon.

Vragen over de kosten van een natuurbegrafenis? Neem contact met ons op

Klopper & Kramer kan u helpen bij het regelen van een natuurbegrafenis. We geven u graag meer informatie of lopen de mogelijkheden samen met u door. We bieden al bijna 100 jaar hulp bij het samenstellen en uitvoeren van een laatste afscheid dat recht doet aan de wensen en levensstijl van de overledene. Wilt u meer informatie over natuurbegraven of wilt u weten wat Klopper & Kramer voor u kan betekenen? Bel ons op 024-3234444

Er zijn nog veel meer zaken die de kosten van een uitvaart bepalen, zoals vervoer en bloemen. Dit maakt een uitvaart een kostbare gelegenheid, die u graag goed geregeld wilt hebben.

Maar ook voor mensen met een beperkt budget hebben wij mogelijkheden om een passende uitvaart te realiseren.

Tijdens een persoonlijk gesprek waarin wij samen met u de wensen op een rij zetten, kunnen wij u vrijblijvend informeren over de uitvaart kosten. 

Uiteraard kunnen wij u adviseren over de financiering van uw wensen door middel van een verzekering of een deposito.

uitvaart in besloten kring
uitvaart nijmegen

Dit zeggen anderen over ons

Alles prima

Prettig, persoonlijk, keurig verzorgd maar niet stijf.
- Haarlem