Kinderuitvaart

Het overlijden van je kind raakt je als ouder in het diepst van je hart. Van kinderen afscheid moeten nemen is tegen-natuurlijk. En terwijl je overspoeld wordt door emoties, moeten er allerlei praktische zaken geregeld worden. Van het ene op het andere moment moet je gaan nadenken over de invulling van het afscheid van je kind. Er komt veel op je af.  Je kunt nadenken over de verzorging. Waar is je kind die laatste dagen? Wat doen de broertjes en zusjes? Hoe willen je het afscheid vorm geven?

Wij regelen niet alleen de praktische en logistieke zaken rondom het afscheid. In de periode van sterven en afscheid nemen hebben we zeker ook aandacht voor je persoonlijke verhaal van waaruit de verdere begeleiding vorm krijgt. Wij kunnen hierbij helpen en vertellen wat er mogelijk is. Als dat even nodig is, nemen wij graag zorg uit handen, maar we vinden persoonlijke betrokkenheid en nabijheid van de ouders ook heel erg belangrijk.

Belangrijk is ook, dat je als ouder de tijd neemt om bij je kind te zijn. Wij ondersteunen je bij wat je eigenlijk niet wilt: afscheid nemen. En toch moet dat afscheid, door zijn vorm, inhoud en warmte, je kracht geven voor de toekomst. Tijdens het dagelijkse huisbezoek staan we je bij; niet door het proces over te nemen maar door te helpen vanuit een persoonlijke en oprechte betrokkenheid.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedin