Uitvaart regelen

Uitvaart regelen

Het overlijden van een dierbare is een zeer emotionele gebeurtenis. Er komt in de periode na het overlijden waarschijnlijk veel op u af. Terwijl u nog bezig bent met het verwerken van uw verdriet moet u de uitvaart regelen. Er moeten veel belangrijke beslissingen worden genomen in een korte, emotionele tijd. Wij begrijpen dat dit moeilijk is. In deze lastige periode helpt Klopper & Kramer u graag bij het regelen van een waardig afscheid voor uw dierbare.

Hierbij staan de wensen van de overledene en de nabestaanden altijd centraal. Wij nemen u zo veel mogelijk werk uit handen. U mag uiteraard ook aangeven wat u zelf zou willen regelen of doen. We regelen alle praktische zaken en zorgen voor een vlekkeloze organisatie. Zo kunt u zich volledig op het afscheid richten. Om u alvast iets meer rust te geven, vertellen we u graag waar u tegenaan zou kunnen lopen bij het regelen van een uitvaart.

Uitvaart regelen
uitvaart nijmegen

Direct na het overlijden

Misschien vraagt u zich af wat u zelf al kunt doen direct na het overlijden van uw dierbare. Wanneer iemand overlijdt, is het belangrijk dat de huisarts op de hoogte wordt gesteld. De huisarts komt vervolgens langs om een verklaring van overlijden af te geven. Wanneer u deze verklaring heeft kan Klopper & Kramer aangifte voor u doen bij de burgerlijke stand. Verder moeten vrienden en familie van de overledene op de hoogte worden gesteld.

Ook kunt u Klopper & Kramer bellen om u verder te helpen in deze moeilijke periode. Het telefoonnummer van Klopper & Kramer is 24 uur per dag bereikbaar, zodat we u te allen tijden direct kunnen helpen met vervoer naar het uitvaartcentrum of het thuis-opbaren van de overledene en het maken van verder afspraken.

Om over na te denken

Wanneer u Klopper & Kramer de uitvaart laat regelen, nemen we u zo veel mogelijk werk uit handen. Toch zijn er een aantal zaken om over na te denken. Dit zijn ten eerste een aantal praktische zaken. Heeft de overledene een uitvaartverzekering? Heeft de overledene wensen kenbaar gemaakt met betrekking tot de uitvaart? Wil de overledene bijvoorbeeld begraven of gecremeerd worden? Is er een testament of wilsbeschikking?

Daarnaast kunt u alvast nadenken over het afscheid zelf. Wilt u graag iets zeggen tijdens de uitvaart? Zijn er andere mensen die misschien graag iets zouden willen vertellen? Zijn er foto’s die u tijdens het afscheid wil laten zien? En welke muziek wil u graag gebruiken? Wij begrijpen dat het maken van al deze beslissingen overweldigend kan zijn en ondersteunen u hier dan ook graag bij.

uitvaart nijmegen

Uw eigen uitvaart regelen

Een uitvaart regelen komt vaak op de schouders van de nabestaanden terecht, maar u kunt er ook voor kiezen om uw wensen voor uw eigen uitvaart alvast kenbaar te maken bij uw dierbaren of een uitvaartondernemer. Hierbij kunt u denken aan algemene wensen, zoals uw voorkeur voor een begrafenis of crematie, maar ook specifiekere wensen, zoals bepaalde muziek die gespeeld moet worden, kunt u laten vastleggen in een verklaring.

Zo weet u zeker dat uw wensen worden nageleefd en hoeven uw nabestaanden minder lastige beslissingen te nemen voor u. Klopper & Kramer kan u hierbij helpen. Wij hebben een speciale wensenlijst voor het vastleggen van uw wensen. U kunt altijd een vrijblijvende afspraak maken voor een informatiegesprek, waarbij we uitgebreid al uw vragen en wensen kunnen bespreken en een kostenindicatie kunnen geven.

Laat Klopper & Kramer de uitvaart regelen

Wanneer u Klopper & Kramer uw eigen uitvaart of de uitvaart van een dierbare laat regelen, zorgen wij ervoor dat op persoonlijke en eerbiedige wijze afscheid genomen kan worden. Ieder afscheid is anders. Wanneer wij een uitvaart regelen staan de wensen en behoeftes van de overledene en de nabestaanden altijd centraal. Wij hebben een luisterend oor en voelen feilloos aan in welke sfeer u afscheid wilt nemen.

Wij bieden wij al bijna 100 jaar hulp bij het samenstellen en uitvoeren van een laatste afscheid dat recht doet aan de wensen en levensstijl van de overledene. Alles is mogelijk. Geen wens is bij ons te gek.  

natuurbegraafplaats nijmegen
uitvaart nijmegen

Dit zeggen anderen over ons

5 sterren: perfect, zeker aan te bevelen

In een verdrietige situatie als het overlijden van je echtgenoot is het heel geruststellend om alles over te laten aan een ervaren persoon. Stil op de achtergrond en toch zo duidelijk aanwezig!