rouwbloemen

Welke bloemen passen bij het afscheid

Rouwbloemen zorgen niet alleen voor een mooie aankleding bij de uitvaart. Ze dienen als eerbetoon aan de overledene en kunnen nabestaanden steun bieden.

Net als de keuze voor muziek, rouwvervoer en de koffietafel, is het kiezen van rouwbloemen bij een uitvaart zeer persoonlijk. Misschien had de overledene wel een lievelingsbloem. Of een lievelingskleur. Rouwbloemen kunt u bestellen bij de bloemist, maar dit kunnen ook geplukte bloemen zijn, bijvoorbeeld uit de tuin van de overledene. Ze kunnen in de vorm van een boeket, een krans of los geschikt worden. Wat uw voorkeur ook heeft, wij kunnen hier uiteraard in meedenken. Al jaren hebben wij goede contacten met diverse creatieve bloemisten.

Uitvaart in besloten kring

Rouwbloemen met een betekenis

Naast de lievelingsbloem van de overledene kunt u kiezen voor een bloem met een speciale boodschap. Veel bloemsoorten hebben een symbolische betekenis. Een veelgekozen bloem is de lelie. Deze staat voor vrouwelijkheid en zuiverheid. Dahlia’s staan voor kracht en hebben als boodschap ‘voor altijd de jouwe’ en fresia’s representeren onvoorwaardelijke liefde.

Soms heeft de kleur in combinatie met de bloemsoort een specifieke betekenis. Zo staan witte anjers voor liefde en onschuld, roze anjers voor herinnering en rode anjers voor bewondering. Ook bij rozen is dit zo. Een rode roos staat natuurlijk voor liefde, maar iedere kleur heeft zijn eigen betekenis. Witte rozen staan bijvoorbeeld weer voor eerbied en herinnering. 

Waar woorden misschien tekortschieten, kan met bloemen veel gezegd worden.

rouwbloemen

Eén bloem

Het kan mooi zijn iedereen te vragen één enkele onverpakte bloem mee te nemen naar de uitvaart. Iedereen kiest een bloem die hij/zij bij de overledene vindt passen, die ze zelf mooi vinden of die een mooie betekenis heeft. Met deze bloemen kunnen samen een of meerdere boeketten worden gemaakt of de bloemen kunnen op de kist worden gelegd.

Klopper & Kramer

Naast het kiezen van rouwbloemen zijn er nog veel meer lastige keuzes die gemaakt moeten worden wanneer iemand komt te overlijden. Dit kan in de emotionele periode na een overlijden overweldigend zijn. Klopper & Kramer ondersteunt u graag. We bieden al bijna 100 jaar hulp bij het samenstellen en uitvoeren van een laatste afscheid dat recht doet aan de wensen en levensstijl van de overledene. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.