Koffietafel

Na de uitvaart wordt vaak een koffietafel of condoleancebijeenkomst georganiseerd. Het kan het prettig zijn na afloop met een hapje en drankje samen nog even na te praten, herinneringen op te halen en steun bij elkaar te vinden. Het belang van dit samenzijn is groot. Je bent immers in een wat meer ontspannen setting samen met de mensen met wie je verder gaat.

koffietafel
koffietafel

Koffie en cake of bier en bitterballen?

Traditioneel werd bij een koffietafel een broodmaaltijd met koffie of thee geserveerd. Later werd de traditionele koffie met cake de meest gebruikelijke keuze. Tegenwoordig zijn de mogelijkheden talrijk. Serveert u in plaats van koffie en cake liever bier en bitterballen? Een warme kom soep? Of misschien hield de overledene wel ontzettend van Limburgse vlaai. Door de favoriete hapjes en drankjes van de overledene te serveren, maakt u de koffietafel extra persoonlijk. Het kiezen van eten en drinken voor de koffietafel kan net zo persoonlijk zijn als het kiezen van de juiste muziek tijdens de plechtigheid. Vind u het lastig om een keuze te maken? Wij kunnen u passende suggesties aanreiken.

De locatie

De koffietafel kan natuurlijk in de ontvangkamer van de begraafplaats of het crematorium zijn, maar er zijn uiteraard ook andere mogelijkheden, die mogelijk meer passend zijn bij de wensen van de overledene of nabestaanden. Wellicht denkt u aan een mooie horecagelegenheid, wilt u de koffietafel thuis organiseren voor een meer vertrouwde setting of heeft u een andere mooie locatie in gedachten, bijvoorbeeld een plek waar de overledene zelf graag kwam. Wij luisteren naar uw wensen en kunnen u met passend advies terzijde staan.

voorbespreking
eigen uitvaart regelen

Wat kost een koffietafel?

De kosten van een koffietafel zijn net als de meeste andere uitvaartkosten variërend. De kosten liggen meestal tussen de 8 en 20 euro per persoon, afhankelijk van de locatie en het eten en drinken dat geserveerd wordt. Bij een groot aantal gasten kunnen de kosten dus snel oplopen. Wat de mogelijkheden precies zijn, is afhankelijk van het budget en het aantal gasten. Wij denken hierover graag met u mee.

Over Klopper & Kramer

Klopper & Kramer is al bijna 100 jaar dé uitvaartonderneming van Nijmegen. Op professionele en betrokken wijze ondersteunen wij u bij het afscheid van uw dierbare. U kunt dan ook rekenen op onze expertise bij alle zaken die geregeld moeten worden rondom de uitvaart, van het uitkiezen van passend muziek tot het organiseren van de condoleance. Hierbij staan de wensen van de overledene en de nabestaanden altijd centraal. Wij regelen alle praktische zaken en zorgen voor een vlekkeloze organisatie. Zo kunt u zich volledig op het afscheid richten.

Begrafenis Nijmegen - Klopper & kramer