Vraag & antwoord

Wat moet ik doen als iemand overlijdt?

De zorg voor het lichaam van een overledene kan niet plaatsvinden voordat een arts de dood heeft vastgesteld. Als iemand thuis overlijdt, kunt u het beste eerst de dienstdoende arts bellen en daarna de uitvaartondernemer.
Wanneer u Klopper & Kramer belt zal gevraagd worden waar het overlijden heeft plaatsgevonden. Als dat op een huisadres is, willen wij graag weten wat uw wens is: overbrenging naar ons rouwcentrum of thuisopbaring? Er zal worden overlegd hoe dit verder kan worden ingevuld.

Als de zorg voor het lichaam van de overledene is besproken, maken wij een afspraak met u om de uitvaart te bespreken, bij u thuis of in Uitvaartcentrum Oud-Mariënboom.

Zijn jullie ook in Arnhem gevestigd?

Er zijn twee uitvaartbedrijven met de naam Klopper & Kramer: in Nijmegen (kk.nl) en in ’s Hertogenbosch (klopperenkramer.nl). Hoewel er familiebanden zijn, gaat het om twee onafhankelijke ondernemingen.
In Arnhem is een uitvaartonderneming gevestigd met de naam Kramer, waar wij geen relatie mee hebben.

Kan iedereen gebruik maken van Uitvaartcentrum Oud-Mariënboom?

Ja, dat kan, wanneer de uitvaart verzorgd wordt door Klopper & Kramer.

Na hoeveel dagen moet een begrafenis of crematie plaatsvinden?

Een overledene moet begraven of gecremeerd worden op uiterlijk de zesde werkdag na de dag van overlijden, maar niet eerder dan na 36 uur na overlijden. Bij bijzondere omstandigheden kan ontheffing van deze termijn worden aangevraagd.

Moet ik mij verzekeren voor de kosten van een uitvaart?

Bedenk eerst wat de wensen voor uw uitvaart zijn en leg deze voor uw nabestaanden vast. Dat geeft u een goed inzicht in de kosten die gedekt moeten worden. Vervolgens kunt u samen met Klopper & Kramer bekijken welke voorzieningen u daarvoor het beste kunt treffen. Ook indien u al een uitvaartverzekering heeft doet u er goed aan te beoordelen of deze wel bij uw wensen aansluit. Lees meer >>

Wat mag ik zelf doen bij een uitvaart?

U kunt vrijwel alles zelf doen; van het dragen van de kist tot het graven van het graf. Of misschien wilt u graag helpen bij het verzorgen van de overledene, u mag hier zelf keuzes in maken. Het mag en kan allemaal.

Mag de crematie-as worden verstrooid in de achtertuin?

Als u toestemming hebt van de eigenaar van de grond mag u er verstrooien, dus als u zelf de eigenaar bent van uw achtertuin, dan mag dat.

Wij hebben elders een uitvaartverzekering afgesloten. Kunnen wij de uitvaart dan door Klopper & Kramer laten verzorgen?

Ja, dat kan! U bent altijd geheel vrij in de keuze van uw uitvaartonderneming. Wij verzorgen de uitvaart en de verzekeraar is te allen tijde verplicht om de verzekerde som uit te keren.

Hoe wordt een overledene binnengebracht in de afscheidsruimte die is uitgekozen en hoe gaat dat op een begraafplaats?

Wij maken gebruik van de diensten van studentendragers, die op een stijlvolle manier de kist kunnen dragen. Familie of vrienden kunnen dit ook zelf doen: dragend of gebruik makend van een wagentje waar de kist op is gezet. Onze mannen kunnen waar nodig een handje helpen of advies geven.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedin