Uitvaartcentrum Oud-Mariënboom

Familiekamer voor

Kleinschalig rouwcentrum

In een lommerrijke omgeving, bijna verscholen tussen de eeuwenoude bomen, ligt villa Oud-Mariënboom. Door Klopper & Kramer is dit rijksmonument begin 2008 in gebruik genomen als kleinschalig rouwcentrum. Deze kleinschaligheid sluit naadloos aan bij onze filosofie:

Familiekamer voor

zorgen voor een persoonlijke benadering met alle aandacht voor de nabestaanden. De kleinschaligheid en ons kleine team zorgen ervoor dat onze filosofie gehanteerd wordt. Dit betekent onder meer één vast aanspreekpunt, één gezicht, als basis voor een vertrouwelijke relatie.

Klopper & Kramer vindt het belangrijk dat nabestaanden in alle rust afscheid kunnen nemen op zelf gekozen momenten. Dit kan thuis, maar ook in een van onze smaakvol ingerichte familiekamers, in een stijlvolle maar informele omgeving, waar we geen vaste bezoektijden kennen. In de pantry’s kunt u zelf een heerlijke café crème, cappuccino, espresso of een kopje thee nemen. Heeft u andere wensen? Laat het ons gerust weten. Vanzelfsprekend kunnen wij een goed glas wijn en verder goed verzorgde catering bieden.

Historie

De naam Mariënboom is ontleend aan een boom met daaronder een beeld van de H. Maagd Maria, die diende als devotieplaats.

  • Al in 1537 stond er een kapel Marienboemcken; dit was vermoedelijk geen gewoon bidkapelletje, zoals er verschillende in de omgeving van Nijmegen stonden, maar een gebouw waarin kerkelijke diensten werden gehouden. Er was namelijk een rector aan deze kapel verbonden.
  • In 1604 werd ‘het muyrwerck van ’t capel aen Marienboemcken’ afgebroken. Voorts wordt er melding gemaakt van een boerenhoeve, den bouwhof Marienboemcken, in 1720.
  • In 1744 is er voor het eerst sprake van het landgoed Mariënboom.
  • In 1822 werd op deze plaats villa Mariënboom gebouwd die rond 1875 ingrijpend werd verbouwd. Hierbij kreeg het pand ook zijn klokkentorentje en het balkon boven de voordeur. De serres aan weerszijden zijn van later datum.
  • De toevoeging ‘Oud’ dateert van rond 1910, toen iets verderop het hotel Mariënboom verrees.foto5

Villa Oud-Mariënboom als uitvaartcentrum

Na een grondige renovatie in opdracht van Klopper & Kramer is het rijksmonument Oud-Mariënboom begin 2008 in gebruik genomen als kleinschalig uitvaartcentrum. De mix van moderne en klassieke elementen in zowel het pand als in de inrichting zijn behouden gebleven, waardoor Villa Oud-Mariënburg een indrukwekkend rijksmonument, gelegen in een rustige en groene omgeving met imposante bomen, blijft om te zien. Elk jaar met de landelijke Open Monumentendag komen er dan ook veel mensen een kijkje nemen op deze locatie.

Indeling van Villa Oud-Mariënboom

  • Op de begane grond zijn twee familiekamers die de vorm hebben van een kamer en suite, verbonden door schuifdeuren. In de ene helft kan een overledene worden opgebaard, in de andere helft kunnen mensen worden ontvangen en begroet. Voor de kleintjes is er een speelhoekje, voor de groteren een pantry met een goede koffiemachine zodat u van een heerlijke café crème, cappuccino, espresso of thee kunt genieten.
  • Op de eerste en tweede verdieping zijn onze kantoren en de huisdrukkerij.
  • Aan de achterzijde van het pand is een ruime parkeergelegenheid.
Facebooktwittergoogle_pluslinkedin

oud-marienboom

Begraven

Oud-Mariënboom

Torentje

Hal achter

Hal

Familiekamer voor

Familiekamer voor

Familiekamer voor

Familiekamer voor

Villa Oud-Mariënboom

Oprijlaan

Familiekamer voor

Bloemstuk

Familiekamer

O-M by night

foto13

foto9

foto6