Direct hulp bij overlijden: 024 - 323 4444

Natuurbegraven

Natuurbegraven is een relatief nieuwe, steeds vaker voorkomende manier van begraven. Bij een natuurbegrafenis wordt de overledene begraven in een natuurrijke omgeving, zoals een bos of specifiek natuurgebied. Hierbij heeft u zelf de keuze waar u of uw dierbare wordt begraven. Mensen kiezen voor natuurbegraven vanuit de gedachte dat het lichaam weer wordt teruggegeven aan de natuur.

Natuurbegraven

Natuurbegraafplaatsen verschillen van reguliere begraafplaatsen. Een natuurgraf is gelegen in een natuurrijke omgeving, zoals een bos of op de heide. Nabestaanden kunnen in alle rust door het landschap wandelen en het graf bezoeken zonder geconfronteerd te worden met grafstenen en –monumenten van andere overledenen. Dit geeft nabestaanden de rust die zij nodig hebben om het verdriet een plaats te kunnen geven.

Natuurbegraafplaatsen

Er zijn verschillende natuurbegraafplaatsen in Nederland, ieder met een eigen karakter en unieke kenmerken. De milieuregels van natuurbegraafplaatsen verschillen onderling, maar over het algemeen gelden er voor natuurbegraven met name regels omtrent materiaalgebruik. Het is belangrijk dat al het materiaal afgebroken kan worden door de natuur. Denk hierbij aan het materiaal voor de kist, urn of aankleding van het graf. Het plaatsen van reguliere grafmonumenten en fotolijstjes is dan ook vaak niet toegestaan. Het graf van uw dierbare kan vaak wel gemarkeerd worden met bijvoorbeeld een kei of houten gedenkteken. Natuurbegraafplaatsen in de buurt zijn bijvoorbeeld: Heilig Land Stichting, Heidepol, Schoorsveld en Maashorst. Kijk ook op natuurbegraafplaatsen.

Natuurbehoud

Wanneer u kiest voor een natuurgraf draagt u bij aan het in stand houden van het natuurgebied waarin de begraafplaats zich bevindt. De graven gaan op in het landschap en de natuur neemt na verloop van tijd haar plek weer in. Een beheerder zorgt voor het behoud van de bestaande natuur en ondersteunt het gebied bij de ontwikkeling van nieuwe flora en fauna.

Natuurbegrafenis regelen?

Bij Klopper & Kramer staan uw wensen centraal. We helpen u graag bij het vinden van een passende natuurbegrafenis. Wij nemen u zorgen uit handen en kijken naar alle mogelijkheden om voor u een passend afscheid samen te stellen. Wilt u meer informatie over natuurbegraven? Neem dan contact met ons op.

Gerelateerd

Begraven of cremeren?

Voorbespreking

Vraag hier een voorbespreking aan. Tijdens een voorbespreking bespreken we uw wensen en beantwoorden wij uw vragen.
Plan een voorbespreking

Depositofonds

Een deposito of depositofonds is een eenmalige storting van een geldbedrag. Dit bedrag zet u vast om de kosten voor uw uitvaart te dekken. Bij Klopper & Kramer kunt u een deposito voor uw uitvaart of begrafenis afsluiten.
Meer weten?