Depositofonds

Een uitvaartdeposito biedt daarnaast ook uitkomst wanneer u geen uitvaartverzekering heeft, geen uitvaartverzekering wilt afsluiten of niet terecht kunt bij een verzekeringsmaatschappij vanwege ziekte of een hoge leeftijd. Een bijkomend voordeel is dat u, met het afsluiten van een uitvaartdeposito, uw fiscale Box3-vermogen kunt verlagen.

Deposito’s

Een deposito is een eenmalige storting van een geldbedrag. Dit bedrag zet u vast om de kosten voor uw uitvaart te dekken. U kunt het vergelijken met een verzekering voor uw eigen begrafenis of uitvaart. Bij Klopper & Kramer kunt u een deposito voor uw uitvaart of begrafenis afsluiten. De onafhankelijke Stichting Deposito Fonds Klopper & Kramer beheert het geld van mensen die hun uitvaart, geheel of gedeeltelijk, vooruit hebben betaald.

Voordelen depositofonds

Wanneer u gebruik maakt van een deposito, betaalt u vooraf een bedrag dat bestemd is voor uw uitvaart. Dit kan zowel in een aantal gedeeltes of als een éénmalige storting. In feite spaart u dus voor uw uitvaart. Het geldbedrag wordt veilig en rentedragend voor u bewaard en komt vrij bij overlijden. Het wordt dan besteed om de uitvaartkosten te dekken. U betaalt op deze manier voor uw eigen uitvaart en belast nabestaanden niet met de kosten van uw uitvaart.

eigen uitvaart regelen

Stichting Depositofonds Klopper & Kramer

Wanneer u besluit een uitvaartdeposito bij ons af te sluiten, wordt er een overeenkomst opgemaakt waarin wordt vastgelegd dat het geld uitsluitend kan worden besteed aan uw uitvaart. U kunt ieder gewenst bedrag opnemen in uw deposito, maar in de meeste gevallen wordt het bedrag samen met Klopper & Kramer bepaald aan de hand van uw uitvaartwensen. Na de storting ontvangt u een deposito-bewijs en jaarlijks een overzicht van uw tegoed met bijgeschreven (marktconforme) rente.

Wilt u meer informatie over een uitvaartdeposito bij Stichting Deposito Fonds Klopper & Kramer?
Wij helpen u graag met het beantwoorden van uw vragen tijdens een vrijblijvend gesprek.
Neem contact met ons op via het contactformulier, 024 – 323 4444 of stuur een e-mail naar post@kk.nl.