Depositofonds

De kosten van een uitvaart kunnen hoog oplopen. Wat de exacte kosten zijn is afhankelijk van uw wensen. U wilt uw nabestaanden niet opzadelen met onverwachte kosten wanneer u komt te overlijden. Daarom is het verstandig alvast na te denken over de financiering van uw uitvaart. Er zijn verschillende mogelijkheden om uw uitvaart te bekostigen. U kunt een uitvaartverzekering afsluiten of zelf sparen voor uw uitvaart maar een andere interessante optie is een depositofonds. Met een depositofonds zet u geld opzij dat bestemd is voor uw uitvaart. Eigenlijk betaalt u uw uitvaart alvast vooruit. 

overlijden in het buitenland

Voordelen van een depositofonds

Iedereen kan gebruik maken van een depositofonds, ongeacht leeftijd of gezondheidstoestand. Een uitvaartdeposito biedt uitkomst wanneer u geen uitvaartverzekering wilt afsluiten of niet terecht kunt bij een verzekeringsmaatschappij vanwege ziekte of een hoge leeftijd. Daarnaast is het rendement van een depositofonds vaak hoger dan wanneer u uw geld op een spaarrekening zet. Een bijkomend voordeel is dat u, met het afsluiten van een uitvaartdeposito, uw fiscale Box 3 (vermogen) kunt verlagen. 

Hoe werkt een depositofonds

Wanneer u gebruik maakt van een deposito, betaalt u vooraf een bedrag dat bestemd is voor uw uitvaart. Dit kan zowel in een aantal gedeeltes of als een éénmalige storting. Het bedrag zet u vast. In feite spaart u dus voor uw uitvaart. Het geldbedrag wordt veilig en rentedragend voor u bewaard en komt vrij bij overlijden. U betaalt op deze manier voor uw eigen uitvaart en belast nabestaanden niet met de kosten. Een uitvaartdeposito kan een vervanging zijn voor een uitvaartverzekering, maar kan in sommige gevallen ook een extra aanvulling zijn. Het deposito kan niet tussentijds worden opgenomen en kan alleen worden gebruikt voor uw uitvaart.

voorbespreking
depositofonds

Stichting Depositofonds Klopper & Kramer

U kunt een deposito voor uw uitvaart afsluiten bij Klopper & Kramer. De onafhankelijke Stichting Depositofonds Klopper & Kramer beheert het geld van mensen die hun uitvaart, in zijn geheel of gedeeltelijk, vooruit hebben betaald.

Wanneer u besluit een uitvaartdeposito bij ons af te sluiten, wordt er een overeenkomst opgemaakt waarin wordt vastgelegd dat het geld uitsluitend kan worden besteed aan uw uitvaart. U kunt ieder gewenst bedrag opnemen in uw deposito, maar in de meeste gevallen wordt het bedrag samen met Klopper & Kramer bepaald aan de hand van uw uitvaartwensen. Na de storting ontvangt u een depositobewijs en jaarlijks een overzicht van uw tegoed met bijgeschreven (marktconforme) rente.

Wilt u meer informatie over een uitvaartdeposito bij Stichting Depositofonds Klopper & Kramer? Wij helpen u graag met het beantwoorden van uw vragen tijdens een vrijblijvend gesprek. Neem contact met ons op via het contactformulier, bel naar 024-2122340 of stuur een e-mail naar post@kk.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *